Poslanici 16. juna o izmjenama Poslovnika o radu Narodne skupštine

Srna
Poslanici 16. juna o izmjenama Poslovnika o radu Narodne skupštine

BANjALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za 16. jun redovnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog izmjena Poslovnika o radu ove institucije.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je na predloženom dnevnom redu 36 tačaka, od čega 17 prijedloga zakona, pet nacrta zakona i dvije odluke.

- Poslanici bi trebalo da razmatraju i inicijativu SDS-a o razrješenju predsjednika Narodne skupštine. Predloženi zakoni se odnose na osnovno i srednje obrazovanje, kvalitet visokog obrazovanja i mentalno zdravlje - rekao je novinarima Čubrilović nakon sjednice Kolegijuma.

On je istakao da postoji mogućnost da ova sjednica bude održana u prostorijama Narodne skupštine, ali da još ništa nije siguno.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za deset časova

Potpredsjednik Narodne skupštine Milan Petković izjavio je da je neophodno izmijeniti skupštinski Poslovnik s ciljem dodatnog unapređenja rada najviše zakonodavne institucije.

- Opravdano je da izmijenimo Poslovnik o radu jer se pojedini poslanici ponašaju nekorektno i zloupotrebljavaju postojeće odredbe ovog dokumenta - rekao je Petković.

On je naveo da poslanici imaju pravo tri minuta da govore o povredi Poslovnika o radu, ali da se ova mogućnost koristi za replike, što je klasična zloupotreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana