Posebna sjednica NSRS 1. februara

Srna
Posebna sjednica NSRS 1. februara

BANjALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti riječi o političko-ekonomskoj situaciju u BiH biće održana u utorak, 1. februara, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma, predsjednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je novinarima da je posebnu sjednicu zakazao kako bi se otvorila mogućnost dijaloga na svim nivoima u BiH.

"U posljednjih nekoliko mjeseci politička scena u BiH je poprilično zatrovana, nema razgovora, svako komentariše nešto na svoj način ne čujući i neuvažavajući drugog i drugačije", istakao je Čubrilović.

On je rekao da je posebna sjednica prilika da se u parlamentu Republike Srpske iznesu svoja viđenja, a u tom interesu poziv za sjednicu upućen je i liderima SDA i HDZ-a BiH Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću koji imaju svoje poslanike u parlamentu i Vijeću naroda Repubike Srpske.

Čubrilović je rekao da je odgovor Izetbegovića za učešće na ovoj sjednici poznat iz medija, dok je Čović usmeno potvrdio dolazak na sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, Izetbegovićev odgovor nije bilo najbolje rješenje , jer je trebalo da iskoristi priliku i da dođe u Narodnu skupštinu Republike Srpske, te iznese svoj stav makar on bio oprečan po svim pitanjima.

"Ne može se smatrati da parlament Srpske nije sastavni dio sistema BiH , to je jedan od zakonodavnih organa u BiH i najviše zakonodavno i ustavotvorno tijelo u Republici Srpskoj i dio sistema u BiH", pojasnio je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, redovna sjednica ima 13 tačaka dnevnog reda, među kojima prijedlog Zakona o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti po hitnom postupku, prijedlog zakona o fiskalizaciji, prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije, prijedlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu – prijedlog kluba poslanika SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana