Poreska uprava: Počela predaja zahtjeva za isplatu pomoći za maj

GS
Poreska uprava: Počela predaja zahtjeva za isplatu pomoći za maj

BANjALUKA - Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike kojima je, odlukom Štaba za vanredne situacije, bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti u maju da podnesu Poreskoj upravi pisanu izjavu sa zahtjevom za uplatu poreza i doprinosa ili najniže plate u zavisnosti od dužine trajanja zabrane obavljanja djelatnosti.

- Poreski obveznici kojima je zabrana obavljanja djelatnosti trajala najkasnije do 11. maja 2020. godine dužni su Poreskoj upravi RS podnijeti pisanu izjavu sa zahtjevom radi izmirenja obaveza po osnovu poreza i doprinosa za isplaćene plate za maj 2020. godine iz Fonda solidarnosti za obnovu Srpske, odnosno obaveze po osnovu doprinosa za lica koja samostalno obavljaju djelatnost - navedeno je u saopštenju Poreske uprave.

S druge strane, dodaju, poreski obveznici za koje je zabrana obavljanja djelatnosti trajala najmanje do 12. maja 2020. godine dužni su da Poreskoj upravi RS podnesu pisanu izjavu sa zahtjevom radi isplate najniže plate i doprinosa na najnižu platu za maj 2020. godine iz Fonda solidarnsoti za obnovu.

Pisane izjave sa zahtjevom, spisak pravnih lica i preduzetnika kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti i uputstva za popunjavanje izjava sa zahtjevom, te ostale informacije dostupne su na internet stranici www.poreskaupravars.org, u sekciji Info Covid-19.

- Potpisane i pečatom ovjerene pisane izjave sa zahtjevom predaju se neposredno ili putem pošte nadležnom područnom centru Poreske uprave RS - pojasnili su iz Poreske uprave RS.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana