Pomoćnik direktora škole pred disciplinskim postupkom zbog prijetnji novinarima

GS
Pomoćnik direktora škole pred disciplinskim postupkom zbog prijetnji novinarima

BANjALUKA - Pomoćnik direktora u banjalučkoj Osnovnoj školi “Branko Radičević” Damir Vukelić dobio je zahtjev od rukovodstva škole da se u roku od 30 dana izjasni o prijetnji novinarima, nakon čega se pokreće postupak protiv njega, potvrđeno je za Srpskainfo.

Direktor OŠ “Branko Radičević” Siniša Rendić rekao je da se nakon pismene izjave pokreće disciplinski postupak.

– Određivanje kazne određuje komisija. Kazne su prvo usmena opomena, pismena opomena, pa ide novčana kazna i tako dalje – rekao je Rendić.

Na pitanje da li će Vukelić biti smijenjen sa mjesta pomoćnika direktora, Rendić je rekao da oni ne mogu unaprijed odlučivati o tome.

Vukelić je početkom marta novinarima poručio da se čuvaju kada hodaju po noći i do danas  nije kažnjen. Tužilaštvo smatra da ne postoji krivično djelo.

Vukelić, inače nastavnik engleskog jezika zaprijetio je na „Fejsbuku“ novinarima da paze kako hodaju po noći, i da ih treba biti strah.

Ispod jedne od objava na ovoj društvenoj mreži u kojoj je data podrška nakon napada novinaru „Srpska Info“ i „Euro Blica“ Nikoli Morači i uredniku magazina „Buka“ Aleksandru Trifunoviću, Vukelić je naveo da postoje indicije da su novinari sami sebi uništili auto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana