Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

GS
Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

GRADIŠKA - Pripadnici policije u Gradišci, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, juče su počeli provjeru informacija o nepravilnostima na glasačkom mjestu Krajišnik na području grada Gradiška , saopštila je PU Gradiška.

-Preduzimamo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na osnovu dobijenih informacija koje su objavljene u sredstvima javnog informisanja da su postojale određene nepravilnosti u toku izbornog procesa na glasačkom mjestu Krajišnik na području grada Gradiška. Nakon završenih aktivnosti o svemu će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu – kažu u policiji.

Tima su zapravo počeli provjere navoda kandidata PDP-a

za predsjednika Srpske  Jelene Trivić, , da je došlo do izbornih manipulacija na biračkom mjestu u selu iz kojeg potiče.

Trivićeva je juče na pres konferenciji ukazala na to da evidencija iz Centralne izborne komisije BiH pokazuje da na biračkom mjestu u Krajišniku nije osvojila nijedan glas, a da je jedan od kandidata koji je tipično osvajao mali broj glasova, na tom mjestu osvojio 137 glasova.

Prema njenim riječima, ovo je dokaz da je bilo izbornih manipulacija, i da to potkrepljuje navode PDP-a iz izborne noći da je došlo do neobjašnjivog preokreta u trci za predsjednika.

Kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio je 277.703 glas ili 48,28 odsto, dok je Jelena Trivić osvojila 249.595 glasova ili 43,39 odsto. Obrađeno je 93,28 odsto biračkih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana