Policija podnijela izvještaj protiv Ahmeta S: Prijetio i vrijeđao predsjednicu Srpske

GS
Policija podnijela izvještaj protiv Ahmeta S: Prijetio i vrijeđao predsjednicu Srpske

BANjALUKA – Ahmet S. iz Gračanice, protiv koga je policija podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, Službi predsjednika Republike Srpske poslao je mejl u kome je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović između ostalog, psovao majku i uputio gnusne uvrede i prijetnje, javile su "Nezavisne".

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštilo je danas, navodeći inicijale, da je Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a podnijelo Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Ahmeta S. zbog sumnje da je putem mejla uputio prijetnje Službi predsjednika.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, krivično djelo izvršeno je 15. februara ove godine,a Ahmet S. osumnjičen je za javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje. Više detalja o ovom slučaju nije saopšteno, a "Nezavisne" su objavile da osumnjičeni trenutno živi u Njemačkoj, a u mejlu koji je poslao Službi vrijeđao je predsjednicu i, kako je naveo, "njenog predsjednika" na vjerskoj osnovi.

- Ako vam  se ne sviđa u BiH - marš napolje. To o čemu vi sanjate neće se nikad desiti, a ako pokušate ima da vas nestane više iz BiH - pisalo je, između ostalog, u mejlu.

Takođe je poručio da "naprave referendum i da  će im to biti i zadnje".

- Znajte da ovo nije više 1992. i da više nemate JNA iza leđa. Ja sam spreman od prvog dana ako zarati da branim svoju državu RBiH - pisao je u mejlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana