Policija nakon dva sata pronašla majku napuštene bebe, o svemu obaviješten tužilac

J.S.
Policija nakon dva sata pronašla majku napuštene bebe, o svemu obaviješten tužilac

DERVENTA – Majka jednomesečne bebe koja je pronađena jutros na lokaciji Sajmište u Derventi je V. N. iz te opštine, koja je osumnjičena za krivično djelo napuštanje djeteta.

Policija je saopštila da ju je pronašla svega dva sata nakon što su rano jutros dječaka pronašli slučajni prolaznici u jednom od haustora stambenih zgrada.

- O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu napuštanje djeteta, a o svemu je obaviješten i nadležni centar za socijalni rad. Nakon dokumentovanja i komlpetiranja predmeta protiv V.N. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu – istaknuto je u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Beba je dobro, brzo je prihvatila hranu i nije promrzla. Ostaće u bolnici "Sveti apostol Luka" nekoliko dana na posmatranju.

- Zdravstveno stanje bebe je stabilno. Prema našoj procjeni, dijete je staro nepunih mjesec, medicinski je zbrinuto i za sada nema nekih zdravstvenih problema - rekao je načelnik Odjeljenja za pedijatriju dobojske bolnice Miroslav Jović.

On je naveo da je dijete na odjeljenje pedijatrije zaprimljeno jutros oko 7.00 časova, da je bilo dobro obučeno i uhranjeno.
- Mi ćemo dalje nastaviti da ga pazimo dok se ne nađe neko rješenje za njegovo zbrinjavanje - rekao je Jović i naveo da je obavio razgovor sa predstavnicima derventskog Centra za socijalni rad o daljem zbrinjavanju bebe.

Prema našim saznanjima, majka koja je jutros ostavila jednomjesečnu bebu u haostoru, ima još jedno trogodišnje dijete koje je nakon njenog pronalaska dato baki na čuvanje.

Izvor "Glasa" kaže da se ne zna šta ju je ponukalo da ovako nešto učini, ali da je navodno je imala nesuglasice sa ocem djece koji nije ispunjavao roditeljske obaveze,  niti im je pomagao finansijski.

Prema nezvaničnim informacijama, majka je štićenica Centra za socijalni rad u Derventi. Osoba je sa posebnim potrebama i nije zaposlena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana