Policija izuzela dokumentaciju iz banjalučke Gradske uprave, provjerava prijavu Vukanovića

Nebojša Tomašević
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske po nalogu Republičkog javnog tužilaštva pretresali su Gradsku upravu Banjaluka i tom prilikom izuzeli određenu dokumentaciju koja se odnosi na izgradnju teniskih terena za potrebe ATP turnira “Srpska Open”, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

​ - Riječ je o standardnoj proceduri postupanja po prijavi, u ovom slučaju po prijavi poslanika i predsjednika Pokreta „Za pravdu i red” Nebojše Vukanovića. Tužilac je naložio da bude prikupljena određena dokumentacija i obavljene druge radnje kako bi bili provjereni navodi iz prijave – rekla je portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Dodala je da čekaju izvještaj policije.

Vukanović je 9. februara ove godine podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, ali i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, zbog krivičnih djela “nesavjestan rad u službi, nenamjensko trošenje budžetskih sredstava i zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja”.

U prijavi je Vukanović naveo niz problema koji se odnose na izgradnju teniskih terena za potrebe ATP turnira “Srpska Open” koji treba da se održi od 16-23. aprila u Banjaluci.

Stanivuković je poručio da je u ovom slučaju  “sve čisto”.

-Neka svako radi svoj posao. Sa zadovoljstvom ću predati dokumentaciju, jer je sve čisto – istakao je.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana