Pokretanje postupka zbog mise za Blajburg u Sarajevu?

Tanjug
Pokretanje postupka zbog mise za Blajburg u Sarajevu?

SARAJEVO - Sarajevska policija podnijela je Opštinskom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsjednika i potpredsjednika SABNOR-a zbog organizacije protesta protiv mise za Blajburg, održane 16. maja u glavnom gradu BiH.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova sarajevskog kantona Mirza Hadžiabdić potvrdio je to za sarajevski portal Kliks I dodao da je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka dostavljen sudu 26. juna.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal piše da se predsjednik SABNOR-a Sead Đulić tereti za prekršaje protiv javnog reda i mira.

U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka navodi se da je Đulić na dan održavanja mise za Blajburg narušavao javni red i mir nepostupajući prema naredbi policijskih službenika.

Potpredsjednik Nijaz Skenderagić, s druge strane, tereti se da nije spriječio oko 3.000 demonstranata da se iz ulice Franje Račkog upute u ulicu Maršala Tita, kao i da nije preduzeo mjere Kriznog štaba FBiH koje su bile na snazi, konkretno mjeru nošenja maske i poštovanja socijalne distance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana