Pojačane mjere bezbjednosti zbog dolaska Lavrova

Srna
Pojačane mjere bezbjednosti zbog dolaska Lavrova

BANjALUKA- Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti povodom posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj, koji će boraviti na području Istočnog Sarajeva, a s ciljem njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

"S ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo sutra od 11.00 do 18.00 časova", ističe se u saopštenju MUP-a Srpske.

U istom vremenskom intervalu na području ove dvije opštine zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase.

U saopštenju se napominje da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

"Pozivamo građane da sutra svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu. Preporuka građanima je da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake", navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a naglašavaju da građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane iz MUP-a podsjećaju da je s ciljem bezbjednosti na području opština Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana