Podrška devet stranaka Ćuriću za gradonačelnika Trebinja

Srna
Podrška devet stranaka Ćuriću za gradonačelnika Trebinja

TREBINjE - Devet političkih stranaka danas je u Trebinju potpisalo koalicioni sporazum o podršci Mirku Ćuriću, kandidatu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Aktuelnog gradonačelnika Trebinja iz SNSD-a još su podržali DNS, SP, Pokret za Trebinje, Partija ujedinjenih penzionera, Ujedinjena Srpska, NDP, Prva srpska demokratska stranka i Demos.

Ćurić je zahvalio svim koalicionim partnerima koji su mu danas dali podršku i istakao da je to kandidatura svih njih, njihovog članstva i svih građana.

“Hoćemo da i u dobru i zlu budemo složni i nemamo čega da se bojimo. Očekujemo 70 odsto podrške, ne zato da bi mi u tome uživali, nego da bi imali podršku da sprovedemo sve one projekte koje smo planirali”, istakao je Ćurić.

On je rekao da je cilj da Trebinje bude lijepo svim građanima koji u njemu žive, ali i svima onima koji dolaze u ovaj grad.

Potpisivanjem ovog sporazuma dogovoreno je da svi politički subjekti daju ideje koje će biti objedinjene u zajedničku platformu.

Ćurić je podsjetio da je više od 90 odsto projekata koji su bili u prethodnoj izbornoj platformi odrađeno ili se rade.

“Više od 60 novih programa uradili smo za četiri godine koje niko do sada nije radio, a isto tako nisu izostale investicije. Više od 85 investicija za četiri godine, koje nisu male, je urađeno ili se radi tako da ćemo zajednički nastupiti kao pravi tim”, pojasnio je Ćurić.

On je izrazio nadu da će timski rad i njegova snaga pokazati rezultate i djela za bolje svih građana Trebinja i cijele Republike Srpske.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju, rekao je novinarima da su zauzeli jedinstven stav da ova devetočlana koalicija treba da osvoji 21 mandat u Skupštini grada, odnosno 70 odsto glasova i isto toliko da usmjeri kandidatu za gradonačelnika, koliko je on i osvojio na prijevremenim izborima u februaru 2019. godine.

“Predstavnici svih političkih subjekata će koordinisano raditi na provođenju predizbornih aktivnosti, kao i formiranju skupštinske većine i vlasti nakon izbora. Postoji apsolutno jedinstvo da u svim političkim subjektima, postoji apsolutna volja za podršku kandidatu Ćuriću”, rekao je Petrović.

On je dodao da bez velikih euforija očekuju nove programe u sljedećem četvorogodišnjem periodu koje su politički subjekti iznjedrili, ali i da se nastavi sa stabilizacijom gradskog budžeta, redovnom isplatom svih mjera i nastavak investicionih aktivnosti.

“Uskoro ćete čuti za nove projekte koje je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom planirala za razvoj našeg grada, regije i sigurno je da će podrška ovih devet političkih subjekata biti stoprocentna, apsolutna, nedvosmislena i to će se pokazati na rezultatima izbora koji budu održani ove godine”, rekao je Petrović novinarima.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a u Trebinju Jovica Vlatković rekao je da potpisani kolektivni sporazum za ova grad i njegove stanovnike znači sigurnu budućnost za naredne četiri godine da bi se nastavio kontinuitet pokrenutih investicija.

“Najbitnije je da se stvore preduslovi za neke druge investitore koji bi stvorili neka radna mjesta”, rekao je Vlatković, koji je zahvalio Ćurići i ocijenio da će zajednički da ostvare dobar rezultat.

Predsjednik Socijalističke partije u Trebinju Rajko Ćapin rekao je novinarima da je najvažnije da rade u opštem interesu, a to je da nastave kontinuitet realizacije uspješnih projekata koji su počeli, svjesni da to neće biti nimalo lako s obzirom na trenutne okolnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana