Počelo suđenje Berberinu: "Silujem iz osvete, ne kajem se"

GS
Počelo suđenje Berberinu: "Silujem iz osvete, ne kajem se"

Ninoslav Jovanović (48) zvani Malčanski berberin doveden je jutros u Viši sud u Nišu gdje mu je počelo suđenje za otmicu djevojčice.

Riječ je o prvom ročištu glavnog pretresa. On je na prethodnom pripremnom ročištu zatražio dodatno psihološko vještačenje i kompletiranje dokumentacije za dosadašnji proces vještačenja obavljenog u Beogradu.

Suđenje Jovanoviću zatvoreno je za javnost. Policija ga je sprovela kombijem direktno pred zgradu suda, mimo novinara i brojnih fotoreportera koji su očekivali njegov dolazak. Za ovo suđenje vlada veliko interesovanje javnosti pošto je slučaj otmice djevojčice bio jedan od najpraćenijih događaja u medijima širom Srbije.

Majka otete djevojčice Aleksandra Karimanović rekla je za Kurir da su muž i ona sudu dali iskaz o onome što se desilo, te da je zadovoljna dosadašnjim tokom suđenja.

Inače, okrivljeni Jovanović iz Malče iznio je jutros svoju odbranu na glavnom pretresu. U saopštenju suda se navodi da se Jovanović izjasnio koje navode optužnice osporava i iz kojih razloga, a koje navode optužnice priznaje. U dokaznom postupku, kazali su u Višem sudu, ispitani su zakonski zastupnici maloletne oštećene, koji su se izjasnili da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženog i ističu imovinskopravni zahtev, koji će ostvarivati u posebnom postupku. Prema navodima iz saopštenja, na današnjem glavnom pretresu sud je doneo rešenje kojim je isključena javnost za ceo tok glavnog pretresa radi zaštite interesa oštećene maloljetnice.

Sljedeći glavni pretres zakazan je za 22. jul, a kako su kazali u Višem sudu, na taj pretres biće pozvani vještaci Specijalne zatvorske bolnice Beograd koji su obavili neuropsihijatrijsko vještačenje optuženog. Roditelji otete djevojčice nisu danas, kao posle pripremnog ročišta, dali izjave. Oni su iz zgrade suda izašli na sporedni izlaz.

Majka ga šišala i tukla, a djeca maltretirala: 'Silujem iz osvete'

Ninoslav Jovanović, osuđivani kriminalac i otmičar Monike Karimanović (12) pričao je s novinarima Kurira još u martu prošle godine, pet mjeseci nakon što je izašao iz zatvora u kojem je bio jer je seksualno uznemiravao žene preko Facebooka.

Ta njegova ispovijest tada nije objavljena jer je u u njoj iznio jezive stavove koje, kako piše Kurir, 'normalan čovjek ne može zamisliti'. 

'On se ne kaje za zločine koje je počinio', piše Kurir kojem se monstrum povjerio kako 'žrtve ne bira nasumično'.

- Slobodno mogu reći da sam tako nešto napravio iz osvete. To nije bilo nasumično. Zašto sam to napravio, ja dobro znam, a sve što mogu reći je ko kako sije, tako će i žeti. Što sam učinio, učinio sam. Ja sam svoj dug državi otplatio, ali što se radi hajka da se se sklonim sa ulice, iz grada? Zbog toga ne mogu ćutati - ispričao je u martu bivši robijaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana