Petrović: Ako ne bude raspuštena Skupština Bijeljine, dolazim da kampujem pred Vladu

GS
Petrović: Ako ne bude raspuštena Skupština Bijeljine, dolazim da kampujem pred Vladu

BIJELjINA – Gradski odbor SDS-a iz Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom tog grada Ljubišom Petrovićem, danas je podnio Vladi Republike Srpske inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina, dajući rok od 30 dana izvršnoj vlasti da to uradi, ili će, kako je rekao Petrović, doći u Banjaluku i kampovati ispred ove institucije.

Na ovakav potez Petrović i SDS su se, kažu, odlučili nakon što ni poslije skoro tri mjeseca nadležni na republičkom nivou nisu uputili prijedlog prema Narodnoj skupštini Srpske za raspuštanje bijeljinskog parlamenta zbog neuspješnog opoziva gradonačelnika.

Referendum za opoziv Ljubiše Petrovića održan je 19. marta ove godine, a pokrenut je na inicijativu 25 odbornika vladajuće koalicije u bijeljinskoj skupštini, predvođenih SNSD-om.

-Danas smo predali inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma. Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća - istakao je Petrović.

Tvrdi da su projekti za koje su se zalagali pred Vladom Srpske bili vrijedni više od 40 miliona KM, a da su to „izignorisali vladajući”.

-Smatramo da više od 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je više od 50 miliona maraka. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir ili projekati za više od 114 hiljada građana grada Bijeljine - upitao je Petrović, dodajući da Skupština otvoreno opstruiše funkcionisanje grada.

Dodao je da su ostavili ok od 30 dana Vladi Republike Srpske da reaguje. -Ukoliko za mjesec dana ne budemo imali odgovor, ukoliko Vlada Srpske ne nastavi proceduru raspuštanja gradske skupštine Bijeljina u Narodnoj skupštini Republike Srpske, doći ću pred Vladu i ovim putem najavljujem kampovanje u Banjaluci kako bismo istrajali u svim nastojanjima da se ispoštuje slobodna narodna izborna volja -  kategoričan je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana