Petković ukazao na problem s odlukama Ustavnog suda BiH

Srna
Petković ukazao na problem s odlukama Ustavnog suda BiH

BEOGRAD- Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković upoznao je potpredsjednika Skupštine Srbije Sandru Božić o problemu zbog odluka Ustavnog suda BiH.

Petković se tokom razgovora u Domu Narodne skupštine Srbije osvrnuo na problem sa kojim se suočava Narodna skupština Republike Srpske povodom Odluke Ustavnog suda BiH da se prethodno usvojen Zakon o nepokretnoj imovini, proglasi neustavnim.

On je naglasio da se Narodna skupština Republike Srpske ne susreće prvi put sa ovakvim problemom, imajući u vidu da se taj slučaj dogodio u prethodnom periodu, kada su proglašeni neustavnim i Zakon o poljoprivrednom zemljištu, Zakon o šumama i Zakon o vodama, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Božićeva i Petković istakli su da su odnosi između Srbije i Republike Srpske na izuzetno visokom nivou, a saradnja u stalnom usponu.

Božićeva i Petković ukazali su na važnost uspostavljanja saradnje između Skupštine Srbije i Parlamentarne skupštine BiH, a u kontekstu unapređenja sveukupne regionalne saradnje.

Petković se saglasio sa Božićevom da su odnosi Srbije i Republike Srpske posljednjih godina značajno bolji, prije svega zahvaljujući politici koju predvodi predsjednik Aleksandar Vučić.

Božićeva je rekla da će rukovodstvo Srbije uvijek pružati podršku Republici Srpskoj u svim oblastima, kroz razne investicione projekte i donacije.

Sagovornici su se osvrnuli na obilježavanje važnih istorijskih datuma, između ostalog i na obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembara, u znak sjećanja na proboj Solunskog fronta 1918. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana