Petković: Bosić ne želi da protivrječi članovima bošnjačkih stranaka

Srna
Petković: Bosić ne želi da protivrječi članovima bošnjačkih stranaka

BANjALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković smatra da delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić ignorantskim odnosom prema izmjenama Krivičnog zakona BiH ne želi da protivrječi članovima bošnjačkih političkih partija, koje žele Srpsku da prikažu kao genocidnu tvorevinu.

Petković je Srni rekao da se Bosić, koji je na posljednjoj sjednici Doma naroda bio uzdržan prilikom glasanja o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Krivičnog zakona BiH, na ovaj način nije ogradio od takvih stavova SDA, čiji je on dugogodišnji saradnik i simpatizer.

On smatra da i SDS, kao ozbiljna, a nekada i državotvorna stranka, treba da se ogradi od njegovih stavova ili da se javno oglasi i kaže kakav je stav SDS-a po pitanju izmjena Zakona o negiranju genocida.

"Ovo je očito da se Republika Srpska želi pokazati kao genocidna tvorevina, što je ideja članova bošnjačkih političkih partija koji su u prošlosti to stalno i pokušavali", rekao je Petković.

Na nedavnoj sjednici Doma naroda parlamenta BiH svi delegati iz Republike Srpske, osim Mladena Bosića koji je bio suzdržan, glasali su protiv zahtjeva za razmatranje izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH po hitnom postupku kojim bi se u taj akt uvrstio član kojim bi se zabranilo i kažnjavalo negiranje genocida.

Ovaj zahtjev nije izglasan. "Za" su bili Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Denis Bećirović, Munib Jusufović i Zlatko Miletić, a protiv su glasali delegati SNSD-a, te Dragan Čović i delegati HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana