PDP: Vučurević iznio neistine, podrška Borjanu

Srna
PDP: Vučurević iznio neistine, podrška Borjanu

BANjALUKA - Slavko Vučurević, koji je danas napustio PDP, izgovorio je gomilu brutalnih neistina i uvreda upućenih dojučerašnjim kolegama od kojih je većina na ličnoj osnovi, što više govori o onome ko ih izgovara, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Petrovićeva je mišljenja da se Vučurević stavio u službu SNSD-a.

Ona je rekla Srni da PDP daje punu podršku Saši Borjanu da, zajedno sa narodnim poslanikom Ljubišom Krunićem, vrati Gradski odbor PDP Trebinje „na mjesto koje zaslužuje u političkom životu ovog grada i pokrene aktivnosti odbora koje su već duži period izostajale, što je dovelo do njegovog raspuštanja“.

Nekadašnji visoki funkcioner PDP-a Slavko Vučurević, koji je danas istupio iz ove stranke, iznio je niz optužbi na najuže rukovodstvo ove stranke, među kojima je da je predsjednik PDP-a Branislav Borenović u nekoliko navrata od njega tražio da ide javno protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je optužio rukovodstvo PDP-a i za uzimanje ogromnih suma novca za određene pozicije, navodeći da pojedini članovi rukovodstva imaju stanove u Velikoj Britaniji.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Krunić rekao je da nema nikakvih saznanja o optužbama koje je protiv vrha PDP-a iznio nekadašnji funkcioner ove stranke Slavko Vučurević, te ga pozvao da ako ima takva saznanja, podnese krivične prijave.
-Da imam takva saznanja ja od danas ne bih bio član PDP-a - rekao je Krunić novinarima, poručivši Vučureviću da se, kako kaže, sjeti šta mu je sve PDP dao.

On je iskazao punu podršku Saši Borjanu, te rekao da je ponosan što je došao na čelo Gradskog odbora PDP-a u Trebinju.
Komentarišući Vučurevićeve optužbe protiv vrha PDP-a, Borjan je rekao da nije čuo dokaz za navedene tvrdnje.

-Prema mojim saznanjima, rukovodstvo PDP-a će reagovati podizanjem prijava za klevetu. Moje viđenje je da neko ko je 20 godina bio u PDP-u a na ovaj način govorio o stranci, kao Vučurević, time govorio isključivo o sebi - smatra Krunić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana