PDP predao inicijativu za osnivanje anketnog odbora koji će analizirai javne nabavke u vrijeme pandemije

Srna
PDP predao inicijativu za osnivanje anketnog odbora koji će analizirai javne nabavke u vrijeme pandemije

BANjALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) predala je danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske inicijativu za osnivanje anketnog odbora, s ciljem sagledavanja relevantnih činjenica koje se odnose na javne nabavke u Srpskoj za vrijeme vanrednog stanja i vanredne situacije zbog epidemije vurisa korona.

Inicijativu su predali poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić i Draško Stanivuković koji su naveli da je formiranje anketnog odbora neophodno kako bi bile utvrđene činjenice u postupku javnih nabavki koje su preduzeli institucije i organi Srpske.

Trivićeva očekuje da inicijativa bude razmatrana na predstojećoj redovnoj ili narednoj sjednici Narodne skupštine.

- Brojne javne nabavke vršene su na sumnjiv način, a jedan od primjera je nabavka pokretne bolnice i respiratora. Zato je potrebno da Narodna skupština sagleda sve činjenice kao najviša zakonodavna institucija - rekla je Trivićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Stanivuković smatra da je neophodno da bude formiran anketni odbor da bi ispitali situaciji, a za predsjednika odbora predložio je šefa Kluba poslanika SNSD-a Igora Žunića.

Govoreći o izmjenama Poslavnika o radu Narodne skupštine, Stanivuković je rekao da opozicija to neće dozvoliti, jer bi, smatra on, nakon promjena bila spriječena da govori, te da je spremna za sve vidove borbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana