Pavlović: Slijedi žalba protiv političke odluke CIK-a

Srna
Foto: Arhiva

SREBRENICA- Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović najavio je da će Koalicija "Zajedno za Srebrenicu", koja podržava zajedničkog srpskog kandidata Mladena Grujičića za načelnika opštine, podnijeti žalbu Apelacionom sudu BiH protiv odluke CIK-a BiH o poništavanju izbora u Srebrenici.

"Apsurdno je da je CIK poništio izbore u odsustvu na samo dva od 20 biračkih mjesta na kojima je bošnjački kandidat za načelnika Alija Tabaković dobio 1.340 glasova, a Mladen Grujičić samo 27", istakao je Pavlović.

Pavlović je rekao da time samo doprinose usložnjavanju međunacionalnih odnosa u ovoj sredini i povećanju nepovjerenja u institucije BiH.

Takođe, ukazao je i na nezakonitu odluku CIK-a kojom je onemogućeno glasanje za 300 građana ove opštine koji su zbog važenja roka zamijenili lične karte u periodu od zaključivanja Centralnog biračkog spiska do dana izbora.

Pavlović je ocijenio da je odluka CIK-a politička i da su njeni članovi rekli da nisu sigurni da će je potvrditi Apelacioni sud BiH, što govori da su svjesni mahinacija koje pokušavaju da izvedu.

CIK je danas donio odluku o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, koji su održani 15. novembra. "Za" je glasalo šest članova CIK-a, a jedan je bio protiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana