Pašalić: Nedopustivo radi zabave ispuštati hemijske supstance u vodotokove

Srna
Pašalić: Nedopustivo radi zabave ispuštati hemijske supstance u vodotokove

BANjALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je nedopustivo da se iz zabave, obijesti i slično u vodotokove ispuštaju određene hemijske supstance, a što je nedavno viđeno na video snimku na kome poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić skače u rijeku Ukrinu, koja je puna pjene.

Pašalić je danas rekao novinarima u Banjaluci da je resorno ministarstvo već intervenisalo tražeći od Inspektorata Republike Srpske da ispita ovaj slučaj upotrebe hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima.

"Još nismo dobili izvještaj o tome, ali bitno je da reagujemo i pošaljemo poruku da se takve gluposti više nikada ne ponove. Neshvatljivo je da se u vodotokove ispušta bilo kakav hemijski agens bez obzira da li je na neki način bezbjedan za ljude ili ne. Ako jeste za ljude, to ne znači da je bezbjedan za floru i faunu. Dakle, ne možemo da razumijemo da nekome takva glupost može pasti na pamet", rekao je Pašalić.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić ranije je postavio je na svom profilu na društvenoj mreži "Tviter" video-snimak na kojem skače u rijeku Ukrinu, koja je puna pjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana