Pao konkurs za direktore Puteva RS

Marijana Miljić
Pao konkurs za direktore Puteva RS

Banjaluka - Nadzorni odbor „Puteva RS“ poništio je u petak konkurs za izbor direktora i izvršnih direktora za ekonomsko-finansijske i tehničke poslove ovog preduzeća.

Time su potvrđena saznanja „Glasa Srpske“, koja smo objavili u petak, da će konkurs biti poništen zbog niza problema koji su u posljednje vrijeme uzdrmali „Puteve RS“.

Predsjednik Nadzornog odbora Stojan Lazarević rekao je da je razlog poništavanja konkursa to što nisu ispunjeni uslovi za njegovo sprovođenje.

- Razmatrajući sve okolnosti donijeli smo odluku da poništimo konkurs i on će biti ponovljen čim se steknu uslovi za izbor čelnih ljudi preduzeća - kazao je Lazarević.

Na pitanje koji uslovi nisu ispunjeni, Lazarević je rekao da idemo previše u detalje.

- Odgovor o tome dobićete od rukovodstva preduzeća. Toliko vam mogu reći i ništa više - naveo je Lazarević.

Vršilac dužnosti direktora „Puteva RS“ Nenad Nešić tvrdi da su razlozi za poništenje konkursa administrativne prirode.

- Potkrala se greška u samom konkursu - kazao je Nešić, a na pitanje koja greška, naveo je da odgovore o tome potražimo od Nadzornog odbora.

Nešić je rekao da će se on prijaviti na novi konkurs koji će biti raspisan.

Na sjednici Nadzornog odbora bilo je riječi i o problemu između „Puteva RS“ i „Niskogradnje Marjanović“ iz Prijedora. Kancelarija za razmatranje žalbi BiH poništila je tender „Puteva RS“ vrijedan 26 miliona KM zbog žalbe „Niskogradnje Marjanović“ na konkursnu proceduru. Zbog toga su „Putevi“ po treći put raspisali konkurs, a vlasnik „Niskogradnje Marjanović“ Goran Marjanović, koji je blizak vrhu DNS-a, podnio je i krivičnu prijavu protiv Nešića, koji je takođe kadar DNS-a.

- Usvojili smo zaključak da sve informacije u vezi sa tom problematikom preduzeće „Niskogradnja Marjanović“ traži od uprave „Puteva“ jer mi i ne raspisujemo tendere i nemamo nadležnosti za to - kazao je Lazarević.

Konkurs za direktora i dva izvršna direktora „Puteva RS“ raspisan je 2. novembra, a rok za podnošenje prijava istekao je baš na dan njegovog poništavanja. Trenutni vršioci dužnosti direktora za ekonomsko-finansijske i tehničke poslove su Ljiljana Despotović i Duško Gojić.

Koalicija

Ključne pozicije u „Putevima RS“ drži DNS, a nezadovoljstvo stanjem u ovom preduzeću i radom uprave prethodnih mjeseci su iskazivali DNS-ovi koalicioni partneri SNSD i SP.

Uprkos nezadovoljstvu, u SNSD-u ističu da do sada nije bilo razgovora o tome da na čelo „Puteva“ dođe kadar iz neke druge stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana