Ovo je dokument kojim je Vojislav Koštunica pomilovao Aljbina Kurtija (FOTO)

GS
Ovo je dokument kojim je Vojislav Koštunica pomilovao Aljbina Kurtija (FOTO)

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u današnjem govoru u Skupštini Srbije, odgovarajući na optužbe opozicije, da su upravo oni dok su bili na vlasti oslobodili iz zatvora 1.800 albanskih kidnapera, terorista, silovatelja, zločinaca, među kojima i braću Mazreku, ali i Aljbina Kurtija.

- Oni su napisali da se Aljbin Kurti oslobađa kazne zatvora, a potpisnik je Vojislav Koštunica, veliki junak. Ovde je 1.800 njih koje je taj junak abolirao. Evo je odluka, 7. decembar 2001. godine, Aljbin Kurti se oslobađa daljeg krivičnog gonjenja. To su junaci, i vi o izdaji nekom pričate, tako su branili srpske interese - rekao je Vučić.

Vojislav Koštunica, bivši predsjednik SRJ, 2001. godine pomilovao je Aljbina Kurtija, sadašnjeg premijera privremenih prištinskih institucija, prenosi portal 24sedam. Tom odlukom Kurtiju je bila ukinuta kazna od 15 godina zatvora na koliko je bio osuđen zbog terorizma i rada na otcepljenju Kosova i Metohije.

Kurti je uhapšen kada je pokušao da pobegne s Kosova i Metohije, u pritvoru je bio od 27. aprila 1999. godine, a osuđen je 13. marta 2000. na 15 godina zatvora u sudu u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana