Otac godinama kćerku (8) držao kao roba: Otkriveni detalji nezapamćenog nasilja

GS
Otac godinama kćerku (8) držao kao roba: Otkriveni detalji nezapamćenog nasilja

BEOGRAD - Slučaj nezapamćenog porodičnog nasilja koji se danas razotkrio u beogradskom naselju Mirijevo, uznemirio je čitavu Srbiju.

Kako Kurir saznaje, djevojčica (8), koju je otac godinama držao zatočenu u kadi, spasena je u poslednji čas kad su dvije policajke krajem prošle nedjelje provalile u stan u stambenoj zgradi. U kupatilu su je zatekle jedva živu, kako leži u kadi. Malena je bila toliko izgladnjela i dehidrirana da je jedva davala znake života.

Bizaran detalj iz stana strave

Na opšte zaprepašćenje i suze očevidaca, zabilježen je i više nego bolestan detalj iz stana strave - na kadi u kojoj ju je držao zatočenu, otac je stavio i zajedničku fotografiju sebe i kćerke.

Jedna od dvije policajke koje su došle na intervenciju iznijela ju je u rukama na neskriveno zaprepašćenje komšija i očevidaca koji su mislili da u roze jaknici nose bebu jer je dijete od osam godina bilo toliko sićušno, neuhranjeno i iscrpljeno.

Komšije kažu da nisu znale ni da djevojčica postoji, pošto ju je, prema prvim informacijama, otac Uroš P. (37) godinama držao zatočenu kao roba.

Kako „Kurir“ saznaje, majka djevojčice optužena je za ubistvo svoje majke zbog čega je bila u specijalnoj ustanovi godinama i od tada je niko vidjeo. Ovo ubistvo majke se desilo kad je djevojčica imala tri godine.

Ovako se sve razotkrilo

Dijete navodno ne hoda i ne govori, a slučaj nezabilježenog porodičnog i nasilja nad djetetom razotkriven je tako što je u prostorije policijske stanice Palilula došla žena da prijavi svog nevjenčanog supruga U.P. zbog nasilja u porodici.

Ona je došla s vidnim povredama u predjelu nosa i podlivima ispod oba oka, gdje je izvršeno kompletno fotografisanje, a nakon uzete izjave, žena je upućena na pregled u Urgentni centar.

Prema prvim saznanjima, žena je izjavila da ju je nevjenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom. Nije smjela da se sama uputi u Urgentni centar jer je strahovala za svoj život, pa tako nije ni izazila iz stana sve do 19. marta 2023. godine kada je uspjela da pobjegne i uputi se u stanicu na Paliluli.

Da sve bude jezivije, ona je izjavila da njen suprug ima i kćerku koju godinama drži zaključanu u stanu na Zvezdari. Na cjelokupni događaj kontaktiran je dežurni zamjenik Prvog OJT-a u Beogradu i onda je urađena provjera. Na navedenoj adresi, kako se saznaje, policijski službenici OZSK Palilula pronašli su djevojčicu koja se nalazila u jako teškom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana