Ostojić: Uprkos Interpolovoj potjernici, Mahmuljin se neće pojaviti u BiH

Srna
Ostojić: Uprkos Interpolovoj potjernici, Mahmuljin se neće pojaviti u BiH

BANjALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić smatra da se ratni zločinac Sakib Mahmuljin, uprkos raspisanoj Interpolovoj potjernici, nikada više neće pojaviti na teritoriji BiH.

Komentarišući činjenicu da je Interpol raspisao crvenu potjernicu za Mahmuljinom, Ostojić je novinarima u Banjaluci rekao da se Mahmuljin, koji je u bjekstvu u Turskoj, nikada neće pojaviti pred Sudom BiH i odslužiti minimalnu kaznu zatvora za stravične ratne zločine počinjene nad Srbima na Ozrenu i u Vozući 1995. godine.

"Mahmuljin je trebalo da bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora za ratni zločin koji je počinio", istakao je Ostojić.

On poručuje da je, zahvaljujući sprezi bošnjačkog političkog rukovodstva u Sarajevu i pravosuđa koje se bavi procesuiranjem ratnih zločina, Mahmuljinu omogućeno da umjesto u zatvor, ode na ljetovanje, a sada već i zimovanje u Tursku.

Interpol je raspisao crvenu potjernicu za Mahmuljinom za kojim sada tragaju 194 zemlje. Nekadašnji komandant Trećeg korpusa Armije RBiH Sakib Mahmuljin pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine. Umjesto da ode u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i pobjegao u Tursku.

On je Sudu BiH trebao da pristupi 23. novembra kako bi preuzeo uputni akt za stupanje na izdržavanje izrečene kazne zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana