Ostojić: Sud BiH nastavio da radi po principu Haškog tribunala

Srna
Ostojić: Sud BiH nastavio da radi po principu Haškog tribunala

BANjALUKA - Sud BiH postao je politička institucija i nastavio raditi po principu Haškog tribunala da isključivo sudi jednom narodu i stvara narativ da su Srbi ovdje bili agresori, a muslimanski i hrvatski narod žrtve, rekao je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić u reagovanju na oslobađajuću presudu Suda BiH Hazimu Fazloviću.

Ostojić je u izjavi Srni istakao da navedeni narativ, koji Sud BiH pokušava da stvara, apsolutno nema veze sa stvarnošću.

"Krajnje je vrijeme da političko rukovodstvo Republike Srpske preduzme nešto po tom pitanju. Ono što je zabrinjavajuće, po mojim izvorima, to je tek početak. Kako vidim, doći će vrijeme da jednog dana bude suđeno svakom ko je učestvovao u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na strani Vojske Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i političkog rukovodstva Srpske", istakao je Ostojić.

Sud BiH prvostepenom presudom danas je oslobodio Hazima Fazlovića krivice po optužnici za zločine nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske 1993. godine kod Brčkog.

Fazlović je oslobođen od optužbe jer nije dokazano da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, saopšteno je iz Suda BiH.

Optužnica je Fazlovića teretila da u svojstvu komandanta Trećeg bataljona 108. brigade takozvane Armije BiH nije kaznio podređene nakon ubistva i mučenja 11 zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske 8. marta 1993. godine u selu Boderište kod Brčkog.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana