Osmanović: Zvizdić zasad ostaje u rukovodstvu Predstavničkog doma

Srna
Osmanović: Zvizdić zasad ostaje u rukovodstvu Predstavničkog doma

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić zasad ostaje u rukovodstvu ovog doma, iako je početkom jula napustio SDA, a upravo je na prijedlog Kluba SDA izabran u kolegijum doma.

Šef Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Adil Osmanović izjavio je da zasad nema inicijative za smjenu Zvizdića.

"Sutra na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH neće biti ovog pitanja. Za dalje ćemo vidjeti. Sve je komplikovanija situacija. Ali zasad, dakle, to miruje", rekao je Osmanović, prenose federalni mediji.

Zvizdić bi od 6. avgusta trebalo da preuzme i predsjedavanje Predstvničkim domom i na toj poziciji zamijeni Borjanu Krišto /HDZ/, s obzirom na princip da se članovi kolegijuma doma na poziciji predsjedavajućeg rotiraju svakih osam mjeseci.

Zvizdić je, kada je napustio SDA, rekao da neće podnijeti ostavku na mjesto člana kolegijuma, jer bi to, smatra, išlo na štetu Bošnjaka, ali da nema ništa protiv toga da se pokrene procedura njegove smjene.

Trenutno zvanično djeluje kao samostalni poslanik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana