Opozicija protiv Prijedloga zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS

Srna
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske neće sutra na posebnoj skupštinskoj sjednici podržati Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS, po hitnom postupku, jer je materija u nadležnosti Parlamenta BiH, izjavio je danas šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić.

-Činjenica je da se trenutno ne može obezbijediti medicinski kiseonik. Ovaj problem se ne vuče od juče, jer se nikada u Srpskoj nije koristio medicinski, već tehnički kiseonik - tvrdi Stanić.

On je novinarima u Banjaluci nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske rekao da će navedeno zakonsko rješenje osporiti Vijeće narodna i Ustavni sud BiH.

Govoreći o političkoj situaciji u BiH, Stanić je ocijenio da nisu samo Srbi loši momci i da se sve treba rješavati mirno i razgovorom.

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Duško Ivić smatra da nadležnosti Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH treba vratiti Republici Srpskoj u skladu sa propisanim procedurama.

-Problem kiseonika za liječenje pacijenata u Republici Srpskoj vladajuća većina želi da zataška. Ovo šitanje moraju rješavati sudovi i tužilaštva-  rekao je Ivić.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo kaže da je „Zakon o Agenciji za lijekove na nivo BiH prenio SNSD“.

Narodna skupština Republika Srpska trebalo bi sutra u Banjaluci na posebnoj sjednici da razmatra stanje koje se odnosi na isporuku kiseonika javnim zdravstvenim ustanova u Srpskoj, kao i Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, po hitnom postupku.

Sjednica je zakazna u 12.00 časova.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana