Opozicija kandidata za gradonačelnika Doboja traži u PDP-u

Glas Srpske
Opozicija kandidata za gradonačelnika Doboja traži u PDP-u

Banjaluka - Opozicione stranke još nemaju kandidata za gradonačelnika Doboja na vanrednim izborima, koji su zakazani za 17. februar.

Jedini koji je dosad ozvaničio kandidaturu je bivši SDS-ovac Boris Jerinić, a njega bi trebalo da podrži širi blok stranaka. Osnovni razlog zbog kojeg opozicija nema svog kandidata za gradonačelnika je to što poslije isključenja sada već bivšeg šefa dobojskog SDS-a Obrena Petrovića iz te stranke i raspuštanja Gradskog odbora SDS-a, opozicija u tom gradu praktično ne postoji.

Svih 11 odbornika SDS-a, kao i svi lokalni funkcioneri istupili su iz te stranke, pa je PDP sa jednim odbornikom ostao praktično jedina stranka iz opozicionog Saveza za pobjedu koja ima odbornike. Paradoks je što je PDP u Doboju dio vladajuće većine, jer je podržavao dosadašnjeg gradonačelnika Obrena Petrovića.

A dodatni paradoks je što se kao mogući kandidat za gradonačelnika spominjao upravo funkcioner PDP-a Tihomir Gligorić, koji je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u dobojskoj gradskoj upravi.

Gligorić je potvrdio za “Glas Srpske” da je bilo razgovora o tome da on bude kandidat, ali da još ništa nije precizirano.

- U narednim danima će biti još razgovora o tome, ali u ovom trenutku zaista ne mogu da kažem da li ću biti kandidat - bio je kratak Gligorić.

Prema tvrdnjama našeg izvora iz Doboja, njegova stranačka koleginica Olivera Nedić, koja se takođe spominjala kao mogući kandidat, je odustala.

- SDS i PDP vode pregovore o zajedničkom kandidatu i gotovo je sigurno da će kandidat, ukoliko ga uopšte bude, biti iz PDP-a, ali Nedićeva je odbila kandidaturu - kaže naš sagovornik.

On ističe da SDS u Doboju više praktično ne postoji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana