Okolić: Političku krizu rješavati političkim sredstvima, ne prizivati rat

Srna
Okolić: Političku krizu rješavati političkim sredstvima, ne prizivati rat

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izjavio je da političku krizu treba rješavati političkim sredstvima i poručio da niko, tako ni federalni parlamentarci, nemaju potrebe da prizivaju rat.

"Svima koji su direktno ili indirektno Komisiji za bezbjednost Predstavničkog doma Parlamenta BiH dali zadatak da danas donesu zaključke o pozivanju NATO-a i EUFOR-a, poručujem da se dogovaraju sa onima sa kojima treba da se dogovaraju, a ne da prizivaju rat", rekao je Okolić Srni.

Prema njegovim riječima, imajući u vidu da je BiH sastavljena od dva entiteta i Brčko distrikta, razgovor i dogovor rješenje su za sve.

"Našli su da budu veći katolici od pape i da pozivaju NATO i EUFOR", konstatovao je Okolić i istakao da u BiH nema potrebe ni za kakvim njihovim djelovanjem.

On je dodao da i NATO i EUFOR znaju svoju ulogu i podsjetio da im niko neće govoriti, posebno ne komisija federalnog parlamenta, kad i šta treba da rade.

"Ovo je politička situacija koja mora politički da se završi. Svi koji su bježali od bilo kakvih dogovora i odluka donijetih na štetu drugih treba da shvate da se mora sjesti i razgovarati", rekao je Okolić, navodeći da su takve i poruke međunarodne zajednice.

Komisija za bezbjednost Predstavničkog doma Parlamenta BiH usvojila je danas zaključke kojima se, između ostalog, EUFOR i NATO pozivaju da djeluju u slučaju ugrožavanja bezbjednosti u BiH.

Zaključci su upućeni su na usvajanje Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana