Oko 300 lica ispitano u vezi sa ubistvom sarajevskih policajaca

Srna
Foto: faktor.ba

SARAJEVO- U istrazi ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića do sada je preduzeto više od hiljadu radnji dokumentovanja i dokazivanja, te saslušano i ispitano oko 300 lica, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo i Kantonalnog tužilaštva.

U saopštenju se navodi da policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji i pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, svakodnevno i u kontinuitetu rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te da je zbog ubistva pod istragom više lica.

Osim MUP-a Kantona Sarajevo, koji je nosilac aktivnosti u istrazi, kroz razmjenu operativnih saznanja, provjere, saslušanja, analize i vještačenja, ostvarena je saradnja i sa Agencijom za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, MUP-om Republike Srpske, Upravom MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet, te Federalnom upravom policije.

Ostvarena je saradnja i sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom u razmjeni podataka, a naređena su DNK, biološka, balistička, mehanoskopska i druga vještačenja, uključujući i molbe za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, te saslušanja i vještačenja izvan BiH.

Zbog eventualnih saznanja i informacija o krivičnom djelu ubistvo, poligrafski je testirano 39 lica i izuzeto je oko 100 video-nadzora koji su vještačeni.

Upućeno je više zahtjeva Interpolu i Evropolu, potom je ostvarena saradnja sa osam država - SAD, Kanadom, Njemačkom, Velikom Britanijom, Slovenijom, Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

U saopštenju se dodaje da je predmet ubistva sarajevskih policajaca prioritet u radu Tužilaštva i MUP-a Kantona Sarajevo, a o konačnoj tužilačkoj odluci, kako se napominje u saopštenju, javnost će biti informisana.

Policajci Šehović i Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su na njih pucali kradljivci koji su na parkingu u Geteovoj ulici pokušavali da ukradu "golf šest" hrvatskih registarskih tablica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana