Održana vojna vježba Vojske Srbije i policije “Odgovor 2021”, prisustvovao i Dodik FOTO VIDEO

Srna
Na združenoj taktičkoj vježbi učestvovalo je oko 1.500 pripadnika Vojske i policije Srbije
Foto: GS | Na združenoj taktičkoj vježbi učestvovalo je oko 1.500 pripadnika Vojske i policije Srbije

BEOGRAD - Na poligonu “Pasuljanske livade” održan je drugi segment vježbe Vojske Srbije i policije pod nazivom “Odgovor 2021”, kojoj su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vučić je poslije završetka vježbe rekao da je ponosan onim što su prikazali Vojska Srbije i policija tokom vježbe na poligonima “Orešac” kod Bele Crkve i na “Pasuljanskim livadama”.

U drugom dijelu vježbe jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazale su postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovali su lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane.

Jedinice Kopnene vojske prikazali su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U prvom segmentu taktičke vježbe na poligonu “Orešac” prikazana je sposobnost specijalnih jedinica Vojske Srbije i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rješavanje talačke situacije.

Bilo je angažovano osam vazduhoplova, 22 borbena-oklopna vozila sedam desantnih čamaca, sedam sistema bespilotnih letjelica, kao i druga borbena tehnika.

Izvođenju vježbe “Odgovor 2021” prisustvuju i predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, te direktor policije Vladimir Rebić.


;

 

 

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana