Odluka Okružnog suda: Zeljkoviću i ostalim mjesec dana pritvora

GS
Odluka Okružnog suda: Zeljkoviću i ostalim mjesec dana pritvora

BANjALUKA - Prema odluci Okružnog suda u Banjaluci, Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, moraće provesti mjesec dana u pritvoru.

Pritvor je takođe određen i direktoru firme “Promeding” Draganu Dubravcu, vlasniku turističke agencije “Travel for fan" Saši Markoviću, i direktoru “Prokontrola” Slavku Bojiću.

Pritvor je određen jer, kako sud smatra, postoji bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno kako ne bi uticali na svjedoke ili saučesnike.

Iz Suda je saopšteno da pritvor može trajati najduže mjesec dana, a računa se od časa lišavanja slobode.

U saopštenju je navedeno da postoji osnovana sumnja da je lice čiji su inicijali B. Z. počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, S. B. i D. D. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba u postupku javne nabavke, a S. M. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju.

U saopštenju se dodaje da pritvor za osumnjičenog B. Z. može trajati najduže do 16. oktobra u 00.05 časova, za S. B. do 15. oktobra do 17.25 časova, za D. D. do 15. oktobra u 16.40 časova i za osumnjičenog S. M. najduže do 15. oktobra do 20.30 časova.

Republički javni tužilac predložio je ranije pritvor za Slavka Bojića, Sašu Markovića, Dragana Dubravca i Branislava Zeljkovića koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Zeljković je priveden u četvrtak, 16. septembra, u popodnevnim časovima u prostorije Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci na ispitivanje, gdje su ranije saslušani Bojić, Marković i Dubravac, koji su se branili ćutanjem.

Istragom u ovom predmetu rukovodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana