Odgođeno ročište za određivanje pritvora Zeljkoviću i drugima

Nebojša Tomašević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Ročište za određivanje pritvora direktoru Instituta za javno zdravstvo Branislavu Zeljkoviću i ostalim uhapšenim zbog zloupotrebe položaja u poslovanju ove ustanove odgođeno je do 18 časova na zahtjev odbrane osumnjičenih.

Odbrana je tražila dodatno vrijeme za pripremu  pa im je sud to odobrio.

Osim Zeljkovića, pritvor je zatražen i za osumnjičene Dragana Dubravca, Sašu Markovića i Slavka Bojića, a ročište je bilo zakazano za 13 časova

Iako je slučaj od javnog interesa, novinarima nije dozvoljeno da uđu u sudnicu Okružnog suda u Banjaluci.

Postupajući sudija odlučio je da novinari ne mogu pratiti ročište, na kojem će Tužilaštvo i odbrana iznijeti argumente u vezi sa prijedlogom za određivanje pritvora.

Republičko javno tužilaštvo - Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala zatražilo je za direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislava Zeljkovića određivanje jednomjesečnog pritvora po svim osnovama.

Pritvor za Zeljkovića zatražen je zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke i saučesnike te sakrivanja i uništavanja dokaza. Pored navedenog,pritvor je zatražen zbog bojazni da će dovršiti započeto krivično djelo, te u konačnici da će puštanje Zeljkovića na slobodu, izazvati uznemirenje javnosti i narušiti javni red i mir.

Traženje pritvora po svim osnovama inače je rijetkost.

Za osumnjičene Dragana Dubravca, Sašu Markovića i Slavka Bojića zatražen je „samo“ zbog uticaja na svjedoke i uništavanje dokaza, te uznemirenja javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana