Obračun migranata u kampu Lipa: Avganistanci napali Alžirce

GS
Obračun migranata u kampu Lipa: Avganistanci napali Alžirce

BIHAĆ- U kampu Lipa, nadomak Bihaća, juče je u poslijepodnevnim časovima izbila velika tuča među migrantima koji su tu smješteni, te je povrijeđeno više lica, potvrđeno je iz policije Unsko- sanskog kantona (USK).

Prema riječima portparola Ministarstva unutrašnjih poslova USK Ale Šiljdedića, poziv za intervenciju dobili su oko 17.30 časova od radnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koji su javili da je u toku fizički obračun između dvije grupe migranata.

Šiljdedić je za "Nezavisne" rekao da su pripadnici policije, dolaskom na lice mjesta potvrdili navode iz prijave, a u pomenutom sukobu četiri migranta iz Avganistana napala su dvojicu Alžiraca, 22-godišnjaka i 21-godišnjaka, koji su se branili oštrim predmetima. Tom prilikom uspjeli su napadačima zadati lakše povrede u vidu posjekotina, ali su na kraju savladani i pretučeni.

- Svi povrijeđeni zbrinuti su u Domu zdravlja u Bihaću, tamo im je pružena medicinska pomoč, a povrede su okarakterisane kao lakše - kazao je Šiljdedić.

U sukobu je lakše povrijeđen i radnik IOM-a koji je pokušao posredovati u sukobu, a tokom policijske istrage ustanovljeno je da je sukob izbio zbog ukradenog mobinog telefona.

Inače, ovo nije prvi sukob ovakve vrste u prihvatnom centru Lipa, gdje konstantno boravi oko hiljadu migranata.

Šiljdedić ističe kako su tokom ove godine migranti bili glavni vinovnici u ukupno 726 incidentih situacija, te da su počinili ukupno 48 krivičnih djela, kao i veliki broj narušavanja javnog reda i mira.

U pomenuta krivična djela spadaju ubistva, pokušaji ubistava, silovanja i druga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana