Obilježen Dana policije i MUP-a Srbije, zakletvu položilo 1.337 novih čuvara reda

Srna
Obilježen Dana policije i MUP-a Srbije, zakletvu položilo 1.337 novih čuvara reda

BEOGRAD - U Beogradu je danas održana centralna manifestacija u okviru obilježavanja Dana policije i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova na kojoj je zakletvu položilo 1.337 novih policijskih službenika.

Svečanosti ispred Palate „Srbija“ prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

U obraćanju na svečanosti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je važno da Srbija ima snažnu policiju, vatrogasce koji spasavaju živote ljudi, te ljude koji pomažu prilikom prirodne nepogode.

-Vi ste ti koji čuvate i štitite državu. Hvala vam što obavljate najteži posao, što se na dnevnom nivou suočavate sa ubicama, ali i onima koji našoj deci daju drogu. Vi ste ti koji čuvate i mir i red i poredak. Vi ste ti od kojih zavisi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i tražim od vas da budete još žešći i snažniji u tome - naglasio je Vučić.

On je istakao da Srbija mora da brine i o svom rodu.

-Nema ništa prirodnije i kao što volite svoju decu, ništa nije normalnije nego da volite svoj narod ne čineći ništa loše nikom dugom - istakao je Vučić.

Predsjednik Srbije je najavio povećanje plata policajcima ove i sljedeće godine, ističući da srpski policajac mora da ima život dostojan čovjeka i dobru platu da bi mogao da obavlja svoje obaveze.

Vučić je napomenuo da da nije predsednik svih Srba, već Srbije i svih naroda koji u njoj žive.

Na današnjoj svečanosti uručena su odlikovanja najzaslužnijim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova - medalje za posvećenost službi i medalje za hrabrost.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da danas nisu izvedeni tehnika i oružje, oprema i obuka.

-Izveli smo pred vas ljude da Srbija vidi ko joj čuva san, ko joj dane čini mirnim, izveli smo pred vas najmlađe, a dočekaćemo da ih zovemo i najboljim - istakao je Vulin.

Manifestacija je završena naletom helikoptera MUP-a Srbije, obraćanjem komandanta helikopterskih jedinica Nenada Nedića koji je preletio iznad Novog Beograda, kao i ispraćajem državne zastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana