NSRS o drugom rebalansu budžeta u iznosu od 3,636 milijardi KM

Srna
NSRS o drugom rebalansu budžeta u iznosu od 3,636 milijardi KM

BANjALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra po hitnom postupku Prijedlog drugog rebalansa budžeta Republike Srpske za 2020. godinu u iznosu od 3,636 milijardi KM.

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku.

Po hitnom postupku bi trebalo da budu razmatrani i prijedlozi zakona o dopuni Zakona o posebnim republičkim taksama, o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama, o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o faktoringu, te Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi.

Dnevnim redom su predloženi izvještaj o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila, te izvještaji po osnovu Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici i to Fiskalnog savjeta Republike Srpske o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti za 2019. godinu i o radu za 2019. godinu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana