Novozaraženo 16 osoba, jedna preminula, poštovati mjere zaštite

G.S.
Novozaraženo 16 osoba, jedna preminula, poštovati mjere zaštite

BANjALUKA - U Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa registrovano je 16 novozaraženih osoba od testirana 134 laboratorijska uzorka, i dva smrtna slučaja, izjavila je epidemiolog Jela Aćimović.


Aćimovićeva je navela da je po pet osoba iz Banjaluke i Istočne Ilidže, tri iz Sokoca, dvije iz Šamca i jedna iz Istočnog Novog Sarajeva.

Prema njenim riječima, u Srpskoj je do sada zaraženo 2.609 osoba, a oporavilo se 1.380.

Aćimovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakla da se u posljednje vrijeme bilježi porast broja zaraženih što je posljedica nepoštovanja mjera i apelovala da su zaštitne maske i držanje socijalne distance neophodna zaštita od zaraze.

“Nema lijeka za virus korona, nema vakcine i s toga su neophodne mjere nošenje maski, distanca, lina higijena i provjetravanje prostorija”, naglasila je Aćimovićeva.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je da je u posljednjih sedam dana došlo do pogoršanja epidemiološke situacije najviše zato što se ne poštuju mjere zaštite.

“Da ne bi došlo do uvođenja restriktivnijih mjera, neophodno je poštovati predložene mjere. Korišćenje maski, lična higijena, dezinfekcija ruku i površina i fizičko distanciranje su osnovne mjere zaštite”, istakao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana