Novosagrađeni carinski terminal Gradiška 27. januara počinje s radom

Srna
Novosagrađeni carinski terminal Gradiška 27. januara počinje s radom

BANjALUKA - Novosagrađeni carinski terminal Gradiška s radom počinje u ponedjeljak, 27. januara, rečeno je u Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

Iz UIO su rekli “Nezavisnim novinama” da će preseljenje ostatka opreme sa sadašnjeg terminala biti završeno tokom ovog vikenda.

Na ovaj način biće olakšano funkcionisanje dijela grada u kojem se sada nalazi carinski terminal i gdje su konstantno blokade ulica zbog velikog broja kamiona koji ne mogu da stanu u postojeći terminal, već se parkiraju u okolnim ulicama.

Preseljenjem na novu lokaciju svi kamioni će se od dolaska u carinski terminal do završetka postupka carinjenja nalaziti izvan grada na novoj lokaciji.

Iz Gradske uprave Gradiška su poručili da je otvaranje novog carinskog terminala za lokalno stanovništvo relativno dobra vijest.

Potpuna funkcija novog graničnog prelaza u Gradišci biće moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi, a radovi na izgradnji mosta, a na koje se čekalo skoro 16 godina, teku kako je i planirano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana