Novitoviću šire spisak optužbi?

Nebojša Tomašević
Novitoviću šire spisak optužbi?

BANjALUKA - Tužilaštvo provjerava da li je v.d. direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović, koji je uhapšen zbog nelegalnog zapošljavanja bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislava Zeljkovića, počinio još neka krivična djela, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Izvor blizak istrazi rekao je kako postoje određene indicije da sredstva Civilne zaštite nisu raspodjeljivana u skladu sa zakonom i propisima.

- Novitoviću se za sada na teret stavlja samo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja pri zapošljavanju Branislava Zeljkovića - rekao je naš izvor.

Novitović je uhapšen u ponedjeljak po nalogu Republičkog tužilaštva u kome je ispitan, a juče kasno popodne predat je u ovu ustanovu na ponovno ispitivanje. On je prije hapšenja pozvan da dođe u pomenutu instituciju gdje je dao izjavu u vezi s onim za šta ga sumnjiče, a nakon toga je uhapšen.

Kako je ranije saopšteno iz Republičkog tužilaštva, Novitovića terete za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Danas su po nalogu tužilaštva pretresene kancelarije Republičke civilne zaštite u Banjaluci i Istočnom Sarajevu koje je koristio osumnjičeni. Kako saznajemo, pretresena je i njegova kuća na području Banjaluke, kao i kancelarije koje je koristio u zgradi Vlade Republike Srpske. U Republičkom tužilaštvu potvrdili su da su na meti pretresa, u cilju prikupljanja dokaza, bile sve prostorije koje je osumnjičeni koristio pa i one u zgradi Vlade RS.

- Osumnjičenog će ispitati tužilac nakon čega će biti odlučeno o eventualnom predlaganju pritvora i drugim mjerama - rekli su u Republičkom tužilaštvu, ne navodeći više detalja.

Novitovićev advokat Nebojša Pantić ranije je kazao da je hapšenje dio predizborne kampanje.

- On se u ponedjeljak odazvao na poziv Republičkog tužilaštva koji mu je upućen još 23. septembra te je dao izjavu nakon čega je uhapšen, što nema smisla. Terete ga da je nelegalno zaposlio Branislava Zeljkovića, što je negirao i detaljno sve objasnio. Poslije su ga uhapsili tako da s obzirom na način kako se sve desilo smatram da je ovo sve u cilju prljave predizborne kampanje da se ukalja ugled čovjeka pred izbore - rekao je advokat Nebojša Pantić.

Novitović je kadar Ujedinjene Srpske iz koje je ranije saopšteno da je njegovo hapšenje i to nekoliko dana pred izbore pokušaj da se smanji rejting stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana