Novinar u Istanbulu, savjetnik u Zagrebu

D. M.
Novinar u Istanbulu, savjetnik u Zagrebu

Banjaluka - Predsjedništvo BiH na svojoj posljednjoj sjednici imenovalo je nove ambasadore i druge predstavnike u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH, a najpoznatija imena među novoimenovanim diplomatama su dosadašnji urednik Informativnog programa RTRS-a Siniša Mihailović, koji je imenovan za konzula BiH u Istanbulu, te Aleksandar Vranješ, višegodišnji savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je novi ambasador BiH u Zagrebu.

Aktuelni pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta RS Dragan Jaćimović imenovan je za ambasadora BiH u Skoplju, dok će poznati banjalučki teniser Bojan Vujić biti novi ambasador u Vašingtonu.

Aida Smajić imenovana je za ambasadora u Beogradu, dok se Branimir Jukić, savjetnik Željka Komšića i nekadašnji ambasador BiH u Crnoj Gori, vraća na tu poziciju. Nekadašnji Komšićev savjetnik Vanja Filipović imenovan je za ambasadora BiH u Italiji, a profesor etike u Katoličkom školskom centru “Sv. Josip” u Sarajevu Igor Žontar ide u Vatikan.

Bivši ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj predstavljaće BiH u misiji UN Njujorku, dugogodišnji diplomata Mitar Kujundžić imenovan je u sjedište NATO-a u Brisel, dok bivši ambasador u Maleziji i Indoneziji Tarik Bukvić ide u Kinu.

Aktuelna ministarka obrazovanja i nauke FBiH Elvira Dilberović biće ambasadorka u Švedskoj, dok zaposlenik Ministarstva inostranih poslova Sidik Spahić ide u Egipat. Danka Savić ide u Španiju, a poznata književnica Martina Mlinarević u Češku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana