Nović: Odluka Ustavnog suda dokaz da je BiH samo bošnjačka

Srna
Nović: Odluka Ustavnog suda dokaz da je BiH samo bošnjačka

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović (SNSD) ocijenio je da je posljednja odluka Ustavnog suda BiH, kojom je osporen Zakon o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske, dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka.

- Svi moramo da shvatimo, i oni koji se zaklinju u BiH i kažu ZAVNOBiH je rekao da je BiH i srpska i hrvatska i bošnjačka, ovim što se u posljednje vrijeme dešava izgleda da BiH nije srpska, pa ni hrvatska, već samo bošnjačka - rekao je Nović.

On je dodao da se treba zamisliti kuda se ide i šta želi ako se zemlja nalazi u toj fazi.

Nović je istakao da je došlo vrijeme da se otvoreno razgovara o radu Ustavnog suda BiH i pravosuđa u BiH uopšte, te očekuje da zaključci Narodne skupštine Republike Srpske budu realizovani.

- Zakonom, koji će se veoma brzo naći u parlamentarnoj proceduri, svi ćemo imati mogućnost da na pravi način procijenimo da li je realno da u ovoj fazi kažemo stop stranim sudijama i da će domaće snage rješavati sva ta pitanja - rekao je Nović.

On je poručio da treba otvoreno postaviti pitanja, ako se želi naprijed.

- Ukoliko to ne budemo željeli, onda, vjerovatno, slijedi još teža kriza u BiH - poručio je Nović.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su sinoć informaciju u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH i osam zaključaka kojima se obavezuju predstavnici Srpske u instuticijama BiH da u Parlamentarnoj skupštini BiH predlože usvajanje zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana