Novi Savjet ministara do kraja godine

Srna
Novi Savjet ministara do kraja godine

DOBOJ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik očekuje da do kraja godine bude formiran novi saziv Savjeta ministara.

"Popunjene su srpska i hrvatska reprezentacija i očekujemo bošnjačku. Vjerujem da će to biti u petak, 13. decembra, jer je najavljen neki sastanak", rekao je Dodik novinarima u Doboju.

On kaže da 18. decembra ne može biti izabran Savjet ministara, ali da ostaju 23. ili 27, odnosno 28. decembar.

"Imamo priliku da radimo, jer je mnogo stvari zaustavljeno", rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a.

Govoreći o izboru kandidata DNS-a za Savjet ministara, Dodik je naveo da ova partija ima kandidata.

"DNS je naš koalicioni partner i želimo da na najbolji način izađe iz svakog problema", rekao je Dodik.

On je naglasio da SNSD ima određene interese i u Federaciji BiH /FBiH/.

"Imamo poslanički klub u Domu naroda Parlamenta FBih i zainteresovani smo za određenu vrstu predstavljanja. U Federaciji su ključni odnosi Bošnjaka i Hrvata i niko ne bi trebalo da bilo šta uslovljava", kaže Dodik.

On smatra da niko ozbiljan u Federaciji neće smjeti da blokira izbor novog saziva Savjeta ministara zato što u FBiH nije formirana vlast.

"To bi bila opasna igra za BiH koja je izmrcvarena jer godinu i po nema vlast. Svako odugovlačenje ne bi išlo u prilog onima koji to čine, a mi smo opredijeljeni da uđemo u parlament BiH i formiramo vlast", poručio je Dodik.  

 

Dodik: Oni koji vrednuju Handkeov rad, znaju mnogo više nego mi

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Peter Handke veliki književnik koji je zaslužio Nobelovu nagradu.
"On je to zaslužio jer ljudi koji vrednuju njegov rad mnogo više znaju nego mi. Čestitam mu i na ovaj izbor nije mogao uticati niko iz BiH", rekao je Dodik novinarima u Doboju.

On je rekao da ne zna da li kantoni mogu nekoga proglasiti nepoželjnim i izrazio zadovoljstvo što je Handke na dodjelu nagrade pozvao proslavljenog režisera Emira Kusturicu.

"Kusturica je na dodjeli Nobelove nagrade bio bez ikakvih političkih konotacija. Potpuno je nepotrebno da neko u BiH, a pogotovu SDA bezočno napada njegovo prisustvo", rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što će Handke doći u Banjaluku.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana