Detalji ubistva u Gornjem Ratkovu kod Ribnika: Čoban usmrtio starca zbog rakije

Nebojša Tomašević
Detalji ubistva u Gornjem Ratkovu kod Ribnika: Čoban usmrtio starca zbog rakije

RIBNIK - Čoban Uroš Šuvira (38) iz Broda uhapšen je danas zbog sumnje da je ubio Zdravka Bosančića (87) u njegovoj kući u Gornjem Ratkovu kod Ribnika, saznaje "Glas Srpske".

On je posljednjih dana čuvao stoku kod žrtve. Kako nezvanično saznajemo, njih dvojica su se posvađala u noći između subote i nedjelje zbog rakije. Tom prilikom došlo je do naguravanja, tokom kojeg je starac usmrćen.

- Pretpostavlja se da je Šuvira odgurnuo Bosančića, koji je pao i glavom udario u sto, što je bilo kobno. Istražioci još utvrđuju šta se i kako desilo. Provjeravaju i da li je osumnjičeni samo gurnuo žrtvu ili ju je i pretukao. Još prikupljaju dokaze - kazao je izvor blizak istrazi.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je saopšteno da je Bosančić pronađen mrtav u ponedjeljak oko 3.30 časova u kući i da je zbog njegove smrti privedena jedna osoba. Nisu navodili detalje i ime uhapšenog.

- Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Žana Bojić, koja je obavila uviđaj zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Mrkonjić Grad, naložila je obdukciju tijela stradalog, da bi bio utvrđen uzrok smrti - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad kazali su da će uhapšeni muškarac nakon što bude ispitan biti predat tužilaštvu. Nisu navodili druge detalje. Saznajemo da uhapšenog terete za krivično djelo ubistvo.

Poznanici ubijenog Bosančića kažu da je Šuvira u posljednje vrijeme kod svoje žrtve čuvao ovce i da se priča da su se oni svađali zbog rakije.

- Postoji verzija da je pretučen i da je to sve uradio njegov čobanin. Ipak to su samo priče i vjerujem da će policija utvrditi šta se desilo - rekao je jedan mještanin Gornjeg Ratkova.

Dodao je da je ubijeni Bosančić bio dobar i miran čovjek i da nikada ni sa kim nije imao problema.

- Živio je sam, a povremeno ga je obilazio i sa njim boravio sin Ranko. Bavio se uzgojem ovaca i krava. Prije dvije godine porodica Bosančić je doživjela nevolju kada im je grom ubio 89 ovaca - rekao je ovaj mještanin Gornjeg Ratkova.

Osuđivan

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni Uroš Šuvira poznat policiji po činjenju krivičnih djela i da je osuđivan zbog ubistva. On je 2008. godine osuđen u Okružnom sudu Doboj na osam godina zatvora zbog ubistva Muharema Beširevića (75) u Sijekovcu kod Broda. Prema presudi brutalno ga je pretukao i usmrtio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana