Novi detalji stravične nesreće u Bijeljini: Uhapšen i vozač koji je prvi naletio na dječaka

N.T.
Novi detalji stravične nesreće u Bijeljini: Uhapšen i vozač koji je prvi naletio na dječaka

BIJELjINA - Policija je uhapsila i durgog vozača koji je učestovao u nesreći u Bijeljini, odnosno osobu koja je udarila dječaka i pobjegla, dok je vozač Pero Despotović koji je nakon toga naletio na povrijeđenog dječaka i njegove roditelje koji su mu pomagali predat bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, potvrđeno je "Glasu Srpske"

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Dalibor Spasojević koji je upravljao "audijem A4" s kojim je i naletio na dječaka.

Ova teška tragedija desila se utorak uveče kada kod Kanala Dašnica u Bijeljini. Sve se dogodilo u razmaku od nekoliko minuta i prvo je  nepoznati vozač udario dječaka i pobjegao, a  nakon toga  na mališana je "golfom" naletio Despotović te je pokupio i njegove rodutelje koji su mu pomagali pa je o on pobjegao, ali je uhapšen oko 23 časa. Nesretni dječak je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda, a njegovi roditelji su zadobili teške povrede. Osumnjičeni Despotović bio je pijan.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Bijeljina, prva nesreća desila se oko 20.45 časova kada je pješaka dječaka od 14 godina udarilo vozilo i pobjegla. Despotović je uhapšen isto veče u 23 časa.

- U prvoj saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je dijete (2007) koje je bilo u svojstvu pješaka, a koje je smrtno stradalo  i nepoznato vozilo i vozač, koji se udaljio sa lica mjesta.     U drugoj saobraćajnoj nezgodi  nepoznato vozilo ostvaruje kontakt sa povrijeđenim djetetom  i njegovim roditeljima koji su mu na kolovozu ukazivali pomoć i udaljava se sa lica mjesta. Otac djeteta E.H. zadobio je teške tjelesne povrede kao i majka A.B. , koji su nakon ukazane ljekarske pomoći pušteni na kućno liječenje-saopšteno je ranije iz PU Bijeljina.

Istakli su da  Policijski službenici pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina intezivno rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih saobraćajnih nezgoda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana