Novi detalji o surovom ubistvu Krunića: Ubice pratile Krunićevo kretanje

Nebojša Tomašević
Novi detalji o surovom ubistvu Krunića: Ubice pratile Krunićevo kretanje

Laktaši, Banjaluka - Goran Ilić, vozač ubijenog privrednika Slaviše Krunića, neposredno prije pucnjave u Glamočanima bezbjedno je “tojotom”, koja je kasnije izrešetana, prošao putem gdje su ubice čekale u zasjedi, što potvrđuje da su pomno pratili kretanje žrtve i znali kada će naići, potvrdio je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, istim putem prije zločina automobilom je bezbjedno prošao i dostavljač hrane, što pokazuje da su znali u kojem vozilu će naići njihova meta.

- Kobne večeri Ilić je prije zločina išao na imanje Krunića, a zatim se vratio po njega i Pavlovića do obližnjeg restorana. Zajedno su “tojotom” krenuli kući. Kada su stigli blizu imanja i usporili na nepreglednoj krivini, ubice su osule rafalnu paljbu. Vjeruje se da im je neko dojavio kada je Krunić krenuo - kazao je izvor blizak istrazi.

Mučki napad desio se u ponedjeljak oko 22.30 časova u Glamočanima, kada su ubijeni Krunić i Pavlović, dok je u razmjeni vatre sa napadačima poginuo osuđivani kriminalac Željko Kovačević. Ilić je teško ranjen. Obdukcijom je utvrđeno da je Krunić pogođen rafalom u glavu, a Pavlović u grudi i ruke. Kovačević je pogođen u stomak, a hitac mu je oštetio kuk, pa nije mogao da bježi, zbog čega je iskrvario na smrt.

Prema nezvaničnim informacijama, na vozilo su pucala dva napadača, jedan je ciljao Krunića, koji je sjedio nazad, a drugi Pavlovića i Ilića, koji su bili naprijed. Izvor blizak istrazi rekao je da je Ilić, iako ranjen, uspio da uzvrati napadačima i pogodi Kovačevića, a zatim da odveze džip do imanja i pozove policiju. Zbog ubistva Krunića i Pavlovića u utorak su uhapšeni Emilio Baldo i Goran Milanović, koji je nakon ispitivanja pušten. Baldo je predat u nadležnost Republičkom tužilaštvu, a potjernica je raspisana za Benedijem Đukanovićem, zvanim Bendžo, koga sumnjiče da je učestvovao u ubistvu. U okviru istrage hapšena su i braća Nermin i Armin Ćulum u Sanskom Mostu, koja su puštena. MUP Republike Srpske Republičkom tužilaštvu je podnio izvještaj protiv Kovačevića, Balde i Đukanovića kojim ih tereti za dvostruko ubistvo i pokušaj ubistva. Osumnjičeni su poznati policiji po teškim krivičnim djelima, a neki su i osuđivani. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač istakao je da u okviru potrage za Đukanovićem sarađuju sa policijom Srbije i drugim policijskim agencijama u BiH. Potvrdio je da je u noći kada se desio zločin policija u Derventi zaustavila Đukanovića, ali je pušten jer nije bilo informacija da ima veze s ubistvom.

Lukač je pojasnio da su braća Ćulum privedena jer su postojale određene informacije da su kontaktirali sa nekim od osumnjičenih. Nezvanično saznajemo da je neko od osumnjičenih “propjevao” i odao policiji određene podatke. Tokom istrage pronađeno je više dokaza među kojima i mobilni telefon u Kovačevićevom džepu. Slaviša Krunić bio je vlasnik kompanija “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS”, koje su zapošljavale oko 1.000 radnika. Žarko Pavlović danas će biti sahranjen u 15 časova na groblju Bare u Palama.

Milanović

Goran Milanović je istakao da nema veze s ubistvom Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i da je pušten nakon ispitivanja u policiji.

- Sam sam se prijavio policiji kada sam čuo da me traže jer sa tim nemam veze. Zbog povezivanja mog imena sa tim zločinom ugrožena je moja porodica - tvrdi  Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana