Nove poplave u BiH: Najteža situacija u Koraju i Čeliću, poplavljeni stambeni i poslovni objekti

GS
Foto: Anadolija

LOPARE - Jako nevrijeme zahvatilo je u poslijepodnevnim satima šire područje Tuzlanskog kantona i susjednih opština u Republici Srpskoj.

Najteža je situacija u Opštini Čelić (FBiH) i mjesnoj zajednici Koraj, Opština Lopare u Republici Srpsko. Vodena bujica nosi sve pred sobom, poplavljeni su stambeni i poslovni objekti, a jaka kiša ne prestaje padati.

Pred stanovnicima mjesta u Opštini Čelić i Opštini Lopare je još jedna besana noć jer su i prije desetak dana bili izloženi poplavama koje su pričinile štete mjerene u stotinama hiljada maraka, piše Anadolija.

Pripadnici Civilne zaštite i putne operative su na terenu, ali problem predstavlja činjenica da kiša neprestano pada.

Nakon obilnih padavina koje su u popodnevnim i večernjim časovima zahvatili majevičku regiju, došlo je do zaplavljenja nekoliko kuća u Tutnjevcu kod Ugljevika. Na terenu se nalaze vatrogasci sa pumpama.

Prolom oblaka u Tuzli proizveo je poplave na nekoliko raskrsnica jer kanalizaciona mreža nije mogla prihvatiti ogroman priliv voda. Sreća u nesreći je da nije bilo plavljenja stambenih objekata.

I u drugim područjima Tuzlanskog kantona jaka kiša je prouzrokovala probleme, ali ni izbliza ovakve kao što je slučaj u Čeliću.

Zbog veće količine padavina odvodi su se začepili u Vitezu, što je poplavilo dio ulica u ovoj opšini.

Ista situacija je bila i u brčanskom naselju Palanka.

Zbog izlijevanja bujičnih potoka na magistralni put M17 u mjestu Brankovići kod Žepča obustavljen je saobraćaj na ovoj dionici magistralnog puta, pišu federalni mediji.

Do problema je došlo i do Hadžića, kada je zbog veće količine padavina kanalizacija poplavila stan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana