Nove mjere u Hrvatskoj važe i za državljane BiH sa hrvatskim pasošem

G.S.
Nove mjere u Hrvatskoj važe i za državljane BiH sa hrvatskim pasošem

Državljani BiH koji imaju i hrvatski pasoš od utorka više neće moći ući u Hrvatsku bez negativnog pi-si-ar testa koji nije stariji od 48 časova ili testiranja na virus korona po ulasku u zemlju i samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

Štab civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske koja vrijedi i za bh. državljane koji imaju i hrvatsko državljanstvo, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Odluka će biti na snazi do 15. decembra.

Novom odlukom, državljani trećih zemalja, uključujući i BiH, mogu ući u Hrvatsku samo ako su zdravstveni radnici, istraživači u zdravstvu, njegovatelji, pogranični i radnici u oblasti prevoza, diplomate, osoblje međunarodnih organizacija i lica koja primaju poziv međunarodnih organizacija i čije je prisustvo potrebno za dobro funkcionisanje tih organizacija, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Mjerama je obuhvaćeno vojno i policijsko osoblje, humanitarni radnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti, putnici u tranzitu i lica koja putuju radi školovanja, kao i pomorci i osobe koja putuju zbog neodložnih ličnih/porodičnih i poslovnih razloga, ili imaju drugi privredni interes.

Svim stranim putnicima koji ispunjavaju uslove ulaska u Hrvatsku, preporučuje se prethodna najava putem aplikacije  entercroatia.mup.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana