Nosović i Mihajlov nastavljaju s optužbama

D. M.
Nosović i Mihajlov nastavljaju s optužbama

Banjaluka - Predsjednik banjalučkog Udruženja logoraša Anđelko Nosović i predsjednik Udruženja logoraša opštine Brod Ane Mihajlov vode žestoku borbu za mjesto predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske, koji će biti biran na izbornoj skupštini zakazanoj za 5. oktobar.

Nakon što je skupština koja je bila zakazana u proteklu subotu, na samoj sjednici pretvorena iz izborne u pripremnu, Nosović i Mihajlov nastavljaju sa međusobnim optužbama. Nosović i dalje tvrdi da je jedini legalan kandidat za predsjednika saveza i da je u subotu napravljen svojevrstan puč, dok Mihajlov kaže da je u subotu samo sve vraćeno u okvire statuta.

- Izborna skupština je uredno zakazana i uredno otvorena, usvojen je i dnevni red, ali onda su predstavnici logoraša iz posavske regije uvidjeli da ja imam podršku dvije trećine delegata i napravili su nered. Ne znam na osnovu čega, ali izborna skupština je prekvalifikovana u pripremnu, a dosadašnji predsjednik saveza Branislav Dukić je pod pritiskom formirao nekakvu Komisiju za izbore - kaže Nosović.

S druge strane, Mihajlov kaže da su samo uspjeli da spriječe da ponovo ne bude održana nezakonita i nestatutarna izborna skupština, kao što je urađeno 2015. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana