Njemački mediji: Šmit izgubio strpljenje

Agencije
Foto: Printskrin

BEOGRAD- Njemački list "Špigl" objavio je da je Kristijan Šmit izgubio strpljenje na konferenciji za novinare u Goraždu.

List piše da se Šmit, nekadašnji njemački ministar privrede, nediplomatski ponio i vikao na novinara kada mu je postavio pitanje u vezi sa spornim promjenama Izbornog zakona BiH.

"Špigl" navodi da je ovaj ispad političara Hrišćansko-socijalne unije /CSU/ naišao na kritiku kod dvije vladajuće partije, među kojima je nekadašnji njemački savezni ministar i član stranke Zelenih Jirgen Tritin.

Njemački nedjeljnik "Fokus" u svom onlajn izdanju naveo je da je Šmit, koji je izložen kritici zbog sporne reforme Izbornog zakona u BiH, reagovao izlivom bijesa nakona pitanje novinara o Izbornom zakonu.

Poslanik u Evropskom parlamentu Delara Brukhard je, komentarišući Šmitovo ponašanje, napisala na "Tviteru" da je društvu u BiH potrebna "solidarnost u borbi protiv rasističke podjele u zemlji i za demokratsku izbornu reformu", a da je ono što dobija Šmitov nastup i objavila snimak.

Šmit je juče nakon pitanja novinara u Goraždu o izmjenama Izbornog zakona BiH počeo da galami, govoreći da mu je dosta političkih igara.

Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana