Nije riječ o pogrešnoj interpretaciji - Erdogan je predložio sastanak

Srna
Nije riječ o pogrešnoj interpretaciji - Erdogan je predložio sastanak

SARAJEVO - Izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Turske Redžepa Erdogana tokom sastanka u Ankari da je dogovoreno da ove zemlje, uz Hrvatsku, budu posrednici u razgovorima nacionalnih lidera u BiH o poboljšanju političkih odnosa su precizno prevedene, iako to lider SDA Bakir Izetbegović negira, prenose hrvatski mediji.

Izjave nakon sastanka Vučića i Erdogana demantuju Izetbegovića.

Prema Rojtersovom izvještaju, nakon susreta sa Vučićem, Erdogan je rekao da, "nakon ovih /srpskih/ izbora, žele okupiti lidere tri naroda i držati sa njima sastanak".

"Ovim sastankom preduzeli bismo korake ka očuvanju teritorijalnog integriteta BiH. Želimo okupiti trojicu lidera - Bošnjaka, Hrvata i Srba i postići ovaj cilj. O tome smo se složili. Razgovori bi se mogli održati u Istanbulu ili Beogradu", rekao je Erdogan.

Poslije susreta srpskog i turskog predsjendika, Izetbegović je rekao da "ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u BiH sa predsjednicima Turske i Srbije /i Hrvatske/", ističući da je riječ o pogrešnoj interpretaciji.

"Riječ je, u stvari, o jednoj odavno dogovaranoj trilaterali BiH, Srbije i Turske. BiH će predstavljati institucije, a ne predstavnici stranaka ili naroda", izjavio je Izetbegović.

Prema njegovim riječima, takav sastanak trilaterale uskoro treba da bude održan. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana