Nezavisni odbor ocijenio kandidate za šefove policijskih tijela

GS
Nezavisni odbor ocijenio kandidate za šefove policijskih tijela

Nakon što je Nezavisni odbor Parlamenta BiH intervjuisao kandidate za čelnike državnih policijskih agencija i ocijenio najbolje, lista uspješnih kandidata upućena je Savjetu ministara BiH.

 Nezavisni odbor Parlamenta Bosne i Hercegovine proces izbora rukovodećih osoba policijskih agencija priveo je kraju te je sada lista najboljih kandidata dostavljena Savjetu ministara kako bi se sa liste uspješnih imenovali oni koji će u narednom periodu obnašati rukovodeće funkcije direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH.

Kandidati će biti imenovani na pozicije direktora i zamjenike direktora u SIPA-i, Graničnoj policiji i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.

Kako saznaje Klix.ba, najbolji kandidati za zamjenika direktora SIPA-e su Zoran Galić sa 83,33 bodova koji trenutno obnaša funkciju direktora Granične policije BiH i Vladimir Potlović sa 61,11 bodova.

Ocijenjeni kao najbolji kandidati za direktora Granične policije su Robert Perić (90,55 bodova) i Mirko Kuprešaković (67,77 bodova), a za poziciju zamjenika Fahrudin Halač (78,88 bodova) i Amra Aljić (65 bodova).

Kao najbolji kandidati za poziciju direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela ocijenjeni su Mirsad Đelilović (90 bodova) i Ensad Korman (65,55 bodova), a za zamjenike direktora Goran Amidžić (84,44 bodova), Đuro Knežević (83,88 bodova), Dragan Kulić (82,22 bodova), Ranko Vuković (81,11 bodova) i Ivica Bošnjak (62,22 bodova).

Nezavisni odbor državnog parlamenta nakon što sačini rang listu uspješnih kandidata, prema redovnoj proceduri listu šalje ministru bezbjednosti Bosne i Hercegovine koji prijedlog upućuje Savjetuministara BiH.

Na javni konkurs za izbor rukovodstva policijskih agencija na nivou BiH stigla je 21 prijava za šest pozicija, a većina kandidata aplicirala je na više pozicija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana